Wordt Oefentherapie Cesar vergoed?

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck wordt vergoed indien je een aanvullende verzekering hebt. Het is daarom verstandig om je polis te raadplegen, voordat je met de therapie start. Ik heb namelijk met alle zorgverzekeraars een contract, waardoor jouw behandelingen rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd worden.

Oefentherapie wordt meestal niet vergoedt vanuit de basis verzekering, behalve als jouw diagnose op de chronische lijst staat. Echter betaal je hierover eerst het eigen risico en wordt de therapie soms pas vergoed vanaf de 21ste behandeling.

Alleen basis verzekerd en geen chronische verwijzing?

Ben je echter alleen basis verzekerd, dan kun je aan het einde van de behandeling bij mij pinnen. Ik hanteer daarbij de tarieven van jouw zorgverzekeraar. De tabel hiernaast geeft een voorbeeld van die tarieven, dit wisselt per zorgverzekeraar. Vraag de oefentherapeut naar de voor jou geldende tarieven.

Tijdig afmelden

Wanneer je toch niet een afspraak na kunt komen, laat dit dan tijdig en minimaal 24 uur van te voren aan mij weten. Op zondag kun je altijd de voicemail inspreken of bijvoorbeeld een bericht of email sturen. Anderzijds zal de gereserveerde tijd bij jou in rekening worden gebracht, omdat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Wordt oefentherapie vergoed?

Tarieven

Omschrijving Prijs
Behandeling Oefentherapie Cesar (30 min) € 30
Screening bij directe toegankelijkheid Oefentherapie (DTO)* € 10
Intake en onderzoek na screening Oefentherapie € 30
Intake en onderzoek na verwijzing Oefentherapie € 40
Toeslag aan huis behandeling Oefentherapie € 10
Eenmalig Oefentherapeutisch onderzoek (45 min) € 45
Instructie/ overleg ouders van de patiënt (30-45 min) € 25
Niet nagekomen afspraak Oefentherapie (75% van tarief) € 22,50
Telefonisch consult (vanaf 15 min t/m 30 min) € 15
Informatie verstrekken aan bedrijfsarts/verzekeringsarts/medisch adviseur letselschade € 75

 

Heb ik een verwijzing nodig?

*DTO ofwel Directe Toegankelijkheid Oefentherapie. Oefentherapie Cesar en Mensendieck is sinds een aantal jaar direct toegankelijk, waardoor je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig hebt. De oefentherapeut doet dan eerste een screening en daarna de intake. De screening is een korte check om te controleren of je bij oefentherapie op de juiste plek bent. Lees hier meer.

Lees hier ervaringen van andere mensen