Oefentherapie Cesar / Mensendieck

De oefentherapeut cesar/mensendieck analyseert je lichaamshouding en beweeggewoontes tijdens je dagelijkse activiteiten en zoekt daarin een verband met je eventuele pijnklacht. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk toegepast kunnen worden in je dagelijkse leven, leer je anders en beter bewegen, gezonder beweeggedrag en gezondere leefstijl.

Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar jouw pijnklacht kijkt, maar naar jou als mens in jouw omgeving als geheel. De behandeling werkt curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

“Een andere houding is een nieuwe vaardigheid aanleren, net als leren fietsen. Door te oefenen en te doen leer je een vaardigheid, die je de rest van je leven niet meer verleert.”

Samen stellen we een individueel behandelplan op om jouw doelen te bereiken. Daarbij staat je hulpvraag centraal. Wat zou je (weer) willen kunnen wat je nu niet lukt? Met alle onderstaande hulpvragen kun je terecht bij de oefentherapeut Cesar/Mensendieck. 

Definitie van Gezondheid - WHO

“Gezondheid als het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.”

Oefentherapie Cesar is een effectieve behandelmethode bij de volgende aandoeningen en verschillende hulpvragen:

  • CANS (voormalig RSI) en zou je graag weer pijnvrij kunnen werken achter je computer?
  • Nek-schoudergordel klachten tijdens activiteiten in je dagelijkse leven, je werk of sport en zou je graag weer pijnvrij voor je gezin kunnen zorgen en je werkzaamheden kunnen uitvoeren?
  • Rugpijn in de bovenrug, onderrug of ter hoogte van de SI gewrichten en zou je weer graag sporten, in de tuin kunnen werken of met je kind spelen?
  • Sportgerelateerde klachten; alleen pijnklachten tijdens of na het sporten en zou je graag je volgende persoonlijke record willen halen? Of ben je opzoek naar jouw mogelijkheden om te kunnen sporten? Lees meer over de behandeling van de sportoefentherapeut
  • Neurologische aandoeningen, zoals; Hernia, MS, Ischias/radiculair syndroom, migraine of whiplash en wil je begeleiding bij een zo optimaal mogelijke manier van herstellen of aanpassing van je beweeggewoontes?
  • Spannings- of overbelasting gerelateerde klachten, zoals; hoofdpijn, burn-out, hyperventilatie of stress en ben je opzoek naar een nieuwe balans tussen bewegen en rust? 
  • Reumatische aandoeningen, zoals; reumatoïde artritis, fibromyalgie of bechterew en zoek je de beste manier van bewegen?
  • Orthopedische klachten, zoals osteoporose, scoliose of houdingsafwijkingen en zou je graag soepeler willen bewegen en je lichaam goed belasten? 
  • Adem dysregulatie door COPD, Astma, Hyperventilatie of bij Angst & Paniek. Lees meer over ademhalingstherapie