Ervaringen van mensen die in behandeling zijn geweest

Ik liep al een tijd rond met pijn en verkramping in mijn schouders en nek. Een vriend van me wees me op Mensendieck therapie. Ook al was ik wat sceptisch heb ik het geprobeerd. Gemma heeft me er toen op gewezen dat de houding van mijn schouders de pijn veroorzaakte. Aan de hand van simpele oefeningen en bewustwording ging het al snel een stuk beter. Het mooie aan Mensendieck vind ik dat het je leert om kleine aanpassingen te maken in je houding, waardoor je het idee hebt dat je niet veel hoeft te doen om resultaat te boeken. Na verloop van tijd neem je deze nieuwe houding aan zonder erbij na te denken en is het probleem (in mijn geval) geheel verholpen. Gemma is me opgevallen door haar enthousiasme en duidelijke uitleg waardoor ze je echt meeneemt in het proces. Zeker een aanrader dus!
Kantoorbaan, Nekpijn
In goed overleg heeft Gemma voor mij een plan samengesteld met als doel weer vier uur te kunnen spelen zonder pijn. Iets wat voor mij toen ondenkbaar was. De open gesprekken en de kennis van Gemma hebben mij veel inzicht gegeven, maar ook veel overzicht gedurende het proces. Het was fijn om binnen een paar maanden mijn groei te zien. Ondanks dat er nog nooit een pianiste met hetzelfde probleem bij haar had aangeklopt heeft Gemma het proces met mij aangedurfd. Daar ben ik haar dankbaar voor!
Pianiste, RSI klachten
Ik had eerst een uitzichtloze situatie maar dankzij Gemma is het goed gekomen. “Alsof je opnieuw leert lopen heb ik opnieuw leren omgaan met mijn ademhaling”. Ik had nog niet eerder gehoord van Oefentherapie Cesar, maar kreeg dit advies van mijn ergotherapeut. Ik heb een goede begeleiding gehad en goede oefeningen voor thuis. Gemma als therapeut is een geweldige persoonlijkheid die voor jou door het vuur gaat, een top wijf zeggen ze in Limburg. Als ik denk aan de situatie van voor en na de therapie springen mij de tranen in de ogen. Nu kan ik weer op een normale manier ademhalen, ik voel me herboren.
Re-integreren, Terugkerende dubbele longontsteking
Nadat ik met rugklachten bij de huisarts kwam, bleek na onderzoek dat ik een hernia had. Ik kwam bij Gemma terecht, omdat zij gespecialiseerd is in de combinatie mensendiecktherapie en sporten. Ik sport meerdere keren per week en dat ging niet meer met mijn rugklachten. Door Gemma heb ik geleerd hoe ik mijn houding kan verbeteren en op een veilige manier mijn sport kan bedrijven. Ik kreeg een oefenplan mee en iedere week namen wij dat oefenplan door. Daarnaast bespraken wij specifieke sportoefeningen, zodat ik mijn sportbeoefening op een veilige manier kon gaan en blijven doen.

Het was voor mij belangrijk om te voelen wat bepaalde bewegingen doen met je lichaam. Je bent als sporter snel geneigd om te snel te willen terwijl het lijf daar nog niet aan toe is. Ook keek zij hoe ik op mijn werk zit (ik heb een zittend beroep) en kwam met praktische tips. Gemma is een enthousiaste vrouw, recht door zee en denkt met je mee. Ze neemt ook echt de tijd voor je en kijkt waar jouw specifieke behoefte ligt.

Sporter, Hernia
Zonder Gemma Mulder zou ik nu niet 100% genezen zijn van m’n hernia! Ik raad haar zeker aan.
Personal assistent CIO, Hernia
Vorig jaar heb ik een ernstig ongeluk gehad, waarbij mijn rug brak. De revalidatie duurde bijna een jaar en daarna kon ik alles weer redelijk doen; fietsen, wandelen klussen aan het huis, zoals verven etc. Ik was echter iets te enthousiast met een fietsvakantie in Denemarken en bij terugkomst kreeg ik last aan de achterkant van mijn rechterbeen. Gelukkig kon ik snel terecht bij Mensendieck therapie.

Ik kreeg een therapeute met een goede gerichte aanpak en goede oefeningen, hier had ik direct baat bij. De grote spiegel in de behandelruimte hielp, ik werd me namelijk bewuster van de beweging in mijn rug en wat dit betekent voor mijn rug.

Gemma; je hebt verstand van zaken in jouw vak, dit doe je met passie en je weet waar je over praat. Ik heb je ervaren als een therapeut die direct en prettig is in de omgang. Ik wist gelijk waar ik aan toe was, je voelde goed aan wat bij mijn karakter paste.

Dank voor je behandeling en het gaat nu goed met mij been en met mij.

Politie, Rugpijn met uitstraling naar been

Op zoek naar meer referenties?

Kijk op; zorgkaartnederland of google maps

Gemma is een oefentherapeute met een aanstekelijk enthousiasme. Ze heeft me perfect geholpen met het verbeteren van mijn houding, door middel van oefeningen en praktische tips voor in het dagelijks leven. Ze is realistisch en eerlijk in de te verwachtten resultaten en kan haar adviezen aanpassen op specifieke onderdelen in het leven van haar cliënt. Ik ben zeer tevreden met Gemma’s werkwijze en het resultaat!
PhD studente, Houding verbeteren
Aantal jaren terug heb ik een auto ongeluk gehad waarbij ik beide sleutelbenen en een aantal ribben had gebroken. De combinatie van slecht herstelde schouders en zwaar veldwerk (Archeoloog) zorgde ervoor dat ik dagelijks pijn had in mijn schouders, nek en onderrug. Na wat zoeken kwam ik uit bij Gemma, dit was de eerste therapie die daadwerkelijk hielp. Ze kon me precies uitleggen wat er mis ging met mijn spieren en met de oefeningen die ze me gaf was ik na een aantal weken van de dagelijkse pijn af en na een paar maanden merkte ik structurele verbetering in mijn houding, wat vooral met mijn werk erg veel voordeel opleverde. Bovenal heb ik nu de controle over mijn lichaam terug, ik weet hoe ik correct moet bewegen en als ik het toch overbelast weet ik wat ik er aan kan doen.
Archeologe, Nek- & lage rugklachten
Ik had al meer dan een ½ jaar last van dagelijkse hoofdpijn en verder last van mijn nek en schouders. Na MRI scan, waaruit niks ernstigs kwam, werd ik doorverwezen naar Cesartherapie en ik ben blij dat ik Gemma heb gekozen. Zij heeft mij met behulp van duidelijke eenvoudige oefeningen, verbeteringen van mijn houding en inzicht in mijn dagelijks leven van mijn pijnen af geholpen. Nu kan ik zonder medicatie en indien nodig mijn eigen lichaam bijsturen. Gemma heeft mij duidelijke uitleg gegeven wat de spieren voor effect hebben op andere delen van mijn lichaam en wat voor aanpassingen ik kan maken in mijn dagelijks bestaan. Ik voel me niet meer gejaagd, “minder moeten” en kan dingen laten voor wat ze zijn. Ze is een bijzonder prettig persoon in omgang, zeer geduldig, begrijpend en zeer vakkundig.
Administratief medewerker, Hoofdpijn
Ik had last van hyperventilatie en een hele hoge ademhaling. Al na de eerst afspraak had ik handvaten hoe hiermee om te gaan, de bewustwording wat mijn ademhaling allemaal doet en het vertrouwen dat ik het weer kan, was voor mij de doorslag waardoor ik hier na 2 afspraken al geen last meer van had. Gemma geeft hele prettige begeleiding afgestemd op je behoefte. Dank je wel!
Studeren, Hyperventilatie
Gemma is een plezierig en open persoon en weet snel tot de kern te komen. Doel was het (terug)krijgen van een effectieve, rustige (buik)ademhaling i.p.v. de ‘hoge’ ademhaling die ik me in de loop van de tijd onbewust had aangewend. Ze heeft daar oefeningen voor ontwikkeld, die we hebben doorgesproken en die in fasen werden uitgevoerd. Terugkoppeling en feedback daarop gebeurde tijdens korte, doelgerichte gesprekken. Daarin heeft ze me ook bewust gemaakt van achterliggende persoonlijke aspecten. Het heeft tot prima resultaat geleid.
Mediator, Hyperventilatie