Bij langdurig en/of terugkerende klachten aan rug, nek, hoofd, schouder, heup of knie. Wanneer pijnklachten langdurig aanwezig zijn of regelmatig terug komen, dan kun je jezelf afvragen wat je doet in je dagelijks leven dat deze klachten triggert. De Oefentherapeut Cesar helpt je in de bewustwording en verandering van je beweging, waardoor de pijnklacht niet meer terug komt.

Bij chronische aandoeningen helpt de oefentherapeut zo goed mogelijk omgaan met de pijnklacht binnen de mogelijkheden. Door een haalbaar doel te stellen, is verbetering altijd mogelijk.

Ja, oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is verstandig om van te voren even de polisvoorwaarden te controleren, dan weet je zeker hoeveel behandelingen je vergoed krijgt en kom je later niet voor verrassingen te staan.
Oefentherapie en fysiotherapie kent wat overlap, waardoor we elkaar juist prachtig kunnen aanvullen. Bij oefentherapie ligt de focus op bewustwording van eigen bewegingen en het effect daarvan. Op zelf ervaren van dit effect. Leren op een andere manier te bewegen (/”omgang met”) om pijnklachten te kunnen voorkomen en verminderen.
Graag meenemen; een ID bewijs, handdoek en eventueel aanvullende gegevens van onderzoeken/verwijzing. Houd ook rekening met het onderzoek tijdens de intake, waar het belangrijk kan zijn om de wervelkolom, schouder of knie goed te zien. Trek ondergoed aan waar jij je prettig in voelt en kleding waarin je makkelijk kan bewegen. Ik ga altijd respectvol met je om, laat me weten als ik ergens rekening mee kan houden.
Nee, een verwijzing van een arts is niet nodig. Oefentherapie Cesar is direct toegankelijk zonder verwijzing. Neem wel graag aanvullende informatie, zoals uitslagen van onderzoeken mee naar het eerste consult. Mocht een verwijzing van een arts toch noodzakelijk zijn voor bepaalde vergoedingen, dan zal ik u hierover informeren.
Wanneer je ademhalingspatroon niet klopt bij de activiteit die je aan het doen bent. Wanneer meer ademarbeid nodig is dan de verse lucht die het oplevert. Lees hierover meer.

Bij COPD komt dit door obstructie. Het percentage dat je kunt uitademen in 1 minuut(FEV1) ligt veel lager. Bij inspanning volgt de inademing, voordat je helemaal bent uitgeademd. Waardoor je in een steeds hoger longvolume terecht komt. Iedere ademhaling kost dan meer kracht en energie, maar dit levert niet meer dezelfde hoeveelheid verse lucht op. Dit noemen we ook wel hyperinflatie en dat zorgt voor een benauwd gevoel. Lees hierover meer.

Stel je vraag aan Gemma