Spierspannings- hoofdpijn

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Dit hoeft niet gelijk iets ergs te zijn, maar denk eens aan; verkoudheid, bijholteontsteking, slecht slapen, te weinig water drinken of spier- spanningshoofdpijn.

Hoofdpijn veroorzaakt door hoge spierspanning in de nek voelt als; een drukkende pijn aan 1 of beide kanten van je hoofd, alsof je een strakke band rond je hoofd hebt of een badmuts op. Stress, spanning, ergens tegenop zien, vermoeidheid en slecht slapen kunnen ook oorzaken zijn voor deze hoofdpijn. Je kan ook last hebben van fel licht, hard geluid en pijnlijke nekspieren. Deze pijn kan in vlagen komen of in mindere mate continue aanwezig blijven. Misschien heb je al gemerkt dat de pijn minder wordt met ontspanning en regelmatig veranderen van houding.

Lees meer over spanningshoofdpijn.

Behandeling Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut kan je helpen met het verminderen van de spierspanning in de nekspieren, balans brengen in je dag met voldoende ontspanning en verbeteren van je (werk-)houding. Het aantal behandeling is afhankelijk van de hulpvraag, behandeldoel en het plan dat we samen opstellen. Het plan kan bestaan uit; rekoefeningen, ontspanningsoefeningen, bewust worden van eigen houding en bewegingspatronen en adviezen rondom herstel van balans.

Hoofdpijn
Lees meer over behandeling Oefentherapie Cesar
Maak een afspraak
Lees hier ervaringen van mensen die eerder in behandeling zijn geweest