Nekpijn en/of schouderklachten kunnen doortrekken naar de arm (soms helemaal tot de vingers). Vaak is de oorzaak hiervoor een verhoogde spierspanning in de nek, rondom de schouder of het schouderblad en soms met een bewegingsbeperking. Als een arts hier een diagnose aan koppelt kan dat zijn; aspecifieke nekpijn, CANS/RSI of tenniselleboog.

Soms kan de oorzaak ook neurologische zijn, hiervoor ben je misschien al bij de huisarts geweest. Vaak krijg je het advies om eerst te proberen de pijnklachten te verminderen met oefentherapie. Mocht je nog niet bij de huisarts zijn geweest dan kan ik je informeren of dit nodig is.

Nekpijn, schouderklachten en/of pijn in je arm door een verhoogde spierspanning

De pijnlijke plek is vaak duidelijk aanwijsbaar en voelt als verstijfde spieren en zeurende pijn, die trekt richting schouder en bovenarm. Soms kan je hier ook hoofdpijn bij ervaren. De pijn verergert vaak bij armbewegingen boven schouderhoogte, zwaar tillen, lang zitten of werk achter de computer. Lang in dezelfde houding of een beweging die veel herhaald wordt kan de oorzaak zijn voor de overbelasting van je spieren. Oefentherapie Cesar kan een blijvende oplossing bieden.

Behandeling Oefentherapie Cesar

We beginnen met een intake om een duidelijk beeld te krijgen van de locatie van de pijn en het verloop hiervan. Soms kunnen we een daadwerkelijk oorzaak voor de pijn niet terug vinden wanneer deze geleidelijk zijn ontstaan. Als de pijnklachten dan langer aanhouden heeft dit te maken met jouw activiteiten in het dagelijks leven. Ik onderzoek jouw manier van bewegen en het verband met de pijnklacht. Samen stellen we een doel en behandelplan. Lees hierover meer.

Neurologische oorzaak

De pijn is neurologisch als een zenuw geprikkeld, bekneld en/of geïrriteerd is. Verschillende diagnose kunnen zijn; cervicobrachialgie, hernia (HNP), stenose en whiplash. Dit kan gebeuren door verhoogde spierspanning, verschoven tussenwervelschijf, extra botgroei of een ongeluk. Lees hierover meer.

Lees meer over Oefentherapie Cesar