Sport gerelateerde klachten

Heb je last van je knie, heup, rug, schouder of elders alleen tijdens of na het sporten? Dan spreken we van sport gerelateerde klachten. De pijn kan acuut ontstaan of zich langzaam ontwikkelen en je het plezier in de sport ontnemen.

Wanneer ga je hiermee naar een oefentherapeut?

Wanneer een pijnklacht geleidelijk aan is begonnen en langdurig aanwezig is. Voor de start van de pijnklachten is geen duidelijke aanleiding geweest, waardoor de oorzaak onduidelijk is. Toch kan er iets in je beweegpatroon zitten, waardoor een overbelasting ontstaat.

Wanneer een oude blessure niet meer verder hersteld. We kennen allemaal wel de bekende blessures van onze eigen sport. Mocht je bijvoorbeeld een spier of pees verrekt hebben en even niet hebben kunnen sporten. Na het herstel traject, eventueel onder begeleiding van een professional, lukt het je aardig om je sport weer op te pakken. Toch kun je nog niet helemaal voluit gaan of ben je nog niet terug op je vroegere niveau. Dan kan de sport-oefentherapeut je verder helpen bij je herstel. Lees hier meer over wat de sportoefentherapeut voor je kan betekenen.

Bij een acute blessure kun je beter eerst naar de fysiotherapeut. Klik hier voor contact gegevens van In-Motion.

  • Kniepijn, sport gerelateerde klachten
  • Schouderpijn tijdens klimmen/ boulderen, sport gerelateerde klachten
Lees wat sportoefentherapie voor jou kan betekenen